Od 31 maja do 4 czerwca w księgarni Tajne Komplety potrwają Targi Książki Kulinarnej. To doskonała okazja, aby bliżej poznać i zakupić najlepszą kulinarną literaturę. Targom będą towarzyszyły spotkania autorskie w klubie Proza.

W czwartek 1 czerwca o godzinie 18:00 w klubie Proza na zapalonych kucharzy i swoich fanów będzie czekał Robert Makłowicz. Zdradzi on tajniki powstawania książki „Dalmacja. Książka kucharska”, która dostarcza zarówno przepisy na dalmatyńskie potrawy, jak i wiedzę o pochodzeniu produktów i wiele innych praktycznych porad. Autor opowie także o książkach: „C.k. Kuchnia”, która jest połączeniem książki kucharskiej i historycznej i bardzo dobrze przyjętej „Cafe Museum”.

Do wspólnego stołu zaproszą również Paweł Suwała i Piotr Szczęsny, autorzy „Przepisów, opowieści” – książki kucharskiej, w której poza przepisami znajdziemy także ciekawe historie. Twórcami tej pozycji są również Aleksander Baron, Grzegorz Kwapniewski, Dariusz Wolszczak oraz Julian Karewicz. Spotkanie odbędzie się 2 czerwca, w piątek o godzinie 19:30.

3 czerwca (sobota) o godzinie 19:00 gośćmi klubu Proza będą Hanna i Paweł Lisowie. Tematem spotkania będzie przede wszystkim książka „Kuchnia Słowian”, która jest źródłem wiedzy na temat potraw i technik ich przygotowywania przez naszych przodków.

Spotkania z autorami poprowadzi Leszek Budrewicz.