Dla wszystkich domorosłych szefów kuchni i kucharzy – amatorów przygotowaliśmy specjalną zabawę. Zasady są proste: Wy wysyłacie nam swoje przepisy kulinarne, a my nagradzamy autorów najciekawszych receptur książkami Piotra Bikonta. Zaskoczcie nas!

Danie nie musi być niesamowicie wyszukane i nie musi zawierać egzotycznych składników z najdalszych zakątków globu. Proste przepisy bardzo często są najlepsze. Ważne, żeby był to Wasz autorski pomysł (sprawdzony w praktyce), ciekawy, no a przede wszystkim smaczny! Może to być potrawa wymyślona przez Was od A do Z, ale może to być równie dobrze powszechnie znane danie w zupełnie nowej i oryginalnej odsłonie. Liczymy na Waszą inwencję i dobry smak!

Swoje zgłoszenia wysyłajcie na adres redakcja@smakiwroclawia.pl. Co powinno się w nich znaleźć?

  1. nazwa potrawy
  2. składniki potrzebne do jej przygotowania
  3. wskazówki, jak danie należy przyrządzić
  4. UWAGA!Do każdego zgłoszenia prosimy dołączyć zdjęcie samodzielnie przygotowanej potrawy – musimy mieć pewność, że Wasze danie rzeczywiście da się ugotować 😉
  5. dane kucharza: imię i nazwisko, adres zamieszkania Zdajemy sobie sprawę, że zadanie nie jest proste i dlatego dajemy Wam czas do końca przyszłego tygodnia (czyli do niedzieli 12 czerwca). W poniedziałek 13 czerwca zbierze się jury konkursowe i wybierze najoryginalniejsze i najciekawsze propozycje. Laureatów będzie pięciu – każdy z nich otrzyma książkę Piotra Bikonta „Album polskich smaków”, a jego przepis znajdzie się na portalu www.smakiwroclawia.pl

Powodzenia!